Ivanić: Korisna iskustva Fabrike keksa "Mira" u izvozu

Bez autora
Apr 08 2015

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da su iskustva prijedorske Fabrike keksa "Mira", koja je izvozno orijentisana, više nego korisna, jer institucije BiH treba da brinu o tome kako se roba izvozi. Meni je zadovoljstvo da sam danas bio u fabrici "Mira" jer je to jedna od većih stranih investicija koja se odvija u BiH i Republici Srpskoj, odnosno ovdje u Prijedoru, i da vidim da je to firma koja dobro funkcioniše, koja je uspješna i stabilna, istakao je novinarima Ivanić. On je dodao da je iz razgovora sa menadžmentom firme shvatio da "Mira" nije nezadovoljna i odnosom carine i efikasnosnošću, pa i odnosom vlada zemalja u koje izvoze svoje proizvode. Oni dosad nisu imali većih problema prilikom izvoza i to je nešto što je meni ohrabrenje i što znači da, kad ste dobro pripremljeni, možete izvoziti i to će vjerovatno biti iskustvo i za druge, istakao je Ivanić.

Ivanić: Korisna iskustva Fabrike keksa "Mira" u izvozuPredsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da su iskustva prijedorske Fabrike keksa "Mira", koja je izvozno orijentisana, više nego korisna, jer institucije BiH treba da brinu o tome kako se roba izvozi.

"Meni je zadovoljstvo da sam danas bio u fabrici 'Mira' jer je to jedna od većih stranih investicija koja se odvija u BiH i Republici Srpskoj, odnosno ovdje u Prijedoru, i da vidim da je to firma koja dobro funkcioniše, koja je uspješna i stabilna", istakao je novinarima Ivanić.

On je dodao da je iz razgovora sa menadžmentom firme shvatio da "Mira" nije nezadovoljna i odnosom carine i efikasnosnošću, pa i odnosom vlada zemalja u koje izvoze svoje proizvode.

"Oni dosad nisu imali većih problema prilikom izvoza i to je nešto što je meni ohrabrenje i što znači da, kad ste dobro pripremljeni, možete izvoziti i to će vjerovatno biti iskustvo i za druge", istakao je Ivanić.

Direktor Fabrike keksa "Mira" Miroslav Turnšek izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i namjerom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da se lično uvjeri da firma i pored svih poteškoća može uspješno da radi.

"Kriza jeste velika, ali je 'Mira' dokazala da se radom, redom i disciplinom može raditi i da se mogu postići dobri rezultati", rekao je Turnšek.

On je dodao da "Mira" stalno ulaže u nove tehnologije i da je sasvim sigurno da nema opstanka na svjetskom tržištu bez novih ulaganja.

"Mi ćemo vrlo brzo pustiti u rad novi pogon za proizvodnju vafla, za šta smo uzeli kredit od Razvojne banke, jer samo tako 'Mira' ima pespektivu i mogućnost da zapošljava nove radnike", naglasio je Turnšek, dodajući da je "Mira" u februaru zaposlila 24 nova radnika i da se očekuju nova zapošljavanja.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je u radnoj posjeti Prijedoru, nakon razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem i posjete Fabrici keksa "Mira", u obilasku je kopa Rudnika "ArselorMital" u Omarskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik